Večeře v Nota Bene

0
164

Všichni o tom dnes mluví, ale jen málokdo tato pravidla skutečně dodržuje. V pražské restauraci Nota Bene je farmářský a sezónní výběr surovin základem.

Žádné zbytečnosti, žádná hra se zákazníkem, jako ji předvádí fine dining. Ale skutečné jídlo, které vás uhrane svou přirozenou chutí. Hlavní roli hrají prvotřídní suroviny. Farmářská kuřata, domácí kachny či hovězí v bio kvalitě z malé farmy v Povltaví, které si šéfkuchař Lukáš Nevyjel se svým řezníkem sám bourá. A navrch bylinky, čerstvé houby a prvotřídní zelenina.

   

Dokonalá surovina vyžaduje jen jednoduchou úpravu. Třeba steak ze stařeného masa připravený na pánvi a podávaný se smrži je fantastický. Stejně jako pečený candát s fazolemi a petrželí či kachní prsa s řepou. A o místním kompresovaném vepřovém se zázvorem a marinovanou zeleninou si už hosté vyprávějí legendy. Nota Bene je místem, kam se vyplatí zajít si na večeři.
https://www.notabeneprague.cz/cz/