Letní příběh La Loca

0
318

Restaurace La Loca slavnostně otevřela po rozsáhlé rekonstrukci kuchyně v dubnu 2017 a všechny příchozí překvapila neobvyklým jídelním konceptem Together Tastes Better. Kdo jednou vyzkouší, nemůže přestat.

Koncept Together Tastes Better spočívá ve sdílení, kdy si návštěvníci objednají na stůl více chodů a společně si na nich pochutnají, k čemuž podněcuje také možnost menších porcí. Tím vzniká velmi osobní a přátelské pouto. Chuťově výjimečné, přesto velice zdravé a lehké pokrmy si oblíbily zejména partnerské páry a skupiny přátel. Letní sezóně velmi sluší nabízený typ crossover kuchyně – kombinace jídel specifických pro země Středního východu a Středozemí (především Itálie). Srdcem a mozkem celé restaurace je šéfkuchař Radim Gerlich. Dle svých slov se nachází jedním prstem u nohy tam, kde by si přál, aby byla jednou celá restaurace. Jeho sen je stále blíže k cíli. Nasvědčuje tomu i letní příběh, který restaurace La Loca začala vyprávět.

Jednou částí příběhu je zahrádka umístěna ve vnitrobloku, která je jako jedna z mála otevřena od 8:00 do 22:00. Její využití je tedy možné počínaje snídaní, konče večerním drinkem. Právě zmíněné snídaně také dostaly nový ráz. Jsou dostupné nejen klientům zastřešujícího hotelu Mosaic House, ale rovněž také hostům z ulice. Jejich nabídka se rozšířila například o domácí bábovku, shakshuku nebo plástev medu.

 

Hlavní letní novinkou jsou jedinečné příchutě signature zmrzliny. Šéfkuchař Radim Gerlich připravil ve spolupráci s Crème de la Crème, jednou z nejlepších zmrzlináren v České republice, několik neobvyklých příchutí. Ledové překvapení se objeví v letním menu a můžeme se těšit například na příchuť basmati rýže s růžovou vodou, rebarborový sorbet nebo nabídku příchutí ze sezónního ovoce. La Loca otevírá dveře létu a stále se drží svého jedinečného konceptu. Neuvěřitelné kombinace s pořádnou dávkou letní pohody.